maandag 21 januari 2008

Dead umbrellas

DEAD UMBRELLAS SOCIETY

Van deze ruimte wil ik graag gebruik maken om eindelijk eens rugbaarheid te geven aan misdaden die in een moderne samenleving zoals wij die kennen bijna dagelijks plaatsvinden en vermoedelijk op grote schaal. Vermoedelijk omdat cijfers op dit ogenblik nog ontbreken maar schattingen lopen uiteen van enkele duizenden tot vele tienduizenden per jaar.
De laatste vijf jaar heb ik een uitgebreid foto-archief bijgehouden van schrijnende gevallen die ik met name om en nabij Arnhem ben tegengekomen. En ik kan u zeggen de beelden liegen er niet om. Beelden van voornamenlijk slachtoffers vaak verminkt en voor vuil achtergelaten en niet ongewoon dikwijls midden op straat.
Van daders ontbrak voorheen doorgaans ieder spoor maar dankzij nieuwe ontwikkelingen in forensisch onderzoek, opsporingstechnieken en de inzet van undercoverteams zoals die nu ook in Arnhem actief zijn komt men steeds meer te weten over de daders en hun motieven.
Maar juist ook mede dankzij het publiek worden steeds meer zaken opgelost.
Vandaar het belang van dit artikel en de reeks artikelen die ik ga publiceren. Samen staan we sterk en kunnen we deze misdaadcijfers terugdringen en wellicht uitzien naar een maatschappij waarin deze misstanden niet meer voorkomen.




DE POFFERTJESMOORD.

ARNHEM. Op dinsdag 15 januari jl werd om 15.03 uur op het plein voor het Musis Sacrum het stoffelijk overschot gevonden van een op dat moment nog maar kort overleden umbrella.
Uit navraag bij de politie bleek dat het hier gaat om de umbrella woonachtig bij de familie L. van der B. te Dieren.
De politie wist ook nog te vertellen dat de verdachte mvr. G. van der B. vrijdag aanstaande zal worden voorgeleid op verdenking van doodslag na huiselijk geweld.
Getuigen verklaarden een familie bestaande uit een man, vrouw en twee kinderen te hebben gezien die kort voor drieën de poffertjeskraam aldaar luiddruchtig verlieten. Toen op het midden van het plein de vrouw de umbrella begon te mishandelen door, en ik citeer "op beestachtige wijze", met het slachtoffer in te hakken op de man.
De kinderen schreeuwden om hulp maar omstanders durfden niet in te grijpen.
Aangaande het onderzoek kan de politie geen verdere informatie verstrekken omtrent motief en uiteindelijke doodsoorzaak.

Misdaadverslaggever K.R. Anten

2 opmerkingen:

nederlandtoen zei

Schokkend materiaal, ik ben blij dat je het onder de aandacht brengt!

trowaldo zei

afschuwelijk
dat dat zo maar kan...